Menu Sluiten

Plaatsen insectenhotels bij DimenceGroep Locatie Brinkgreven

Aan het begin van het voorjaar hebben wij voor de DimenceGroep bij locatie Brinkgreven in Deventer vier van deze enorme insectenhotels van ongeveer 2,5 meter hoog mogen zetten. Deze staan symbool voor het duurzame beleid wat DimenceGroep hanteert.

In januari 2018 was er een storm geweest welke veel schade had aangericht aan bomen op Brinkgreven. Uit deze bomen heeft De Heihoeve, werk- en leerboerderij in Lettele en onderdeel van de DimenceGroep, o.a. het vrijgekomen hout laten zagen voor dit project. Deze insectenhotels zijn door de cliënten gemaakt welke werkzaam zijn op De Heihoeve.

In het kader van ecologisch (groen)beheer geven deze hotels plek aan allerlei insecten en draagt dit bij aan de ontwikkeling hiervan. Het aantal insecten blijft de laatste jaren steeds verder afnemen en hiermee is toch een klein stapje genomen om de natuur een handje te helpen zich te herstellen, wat natuurlijk een geweldig initiatief is.

Wij hebben de eer gekregen ze, in samenwerking met De Heihoeve, te transporteren van Lettele naar Deventer. Op locatie Brinkgreven zijn deze op, voor insecten, gunstige plekken geplaatst. Een leuke en uitdagende klus om te doen, het zijn nogal flinke en zware hotels geworden namelijk!

Ze staan prachtig op het mooie park van Brinkreven.