Menu Sluiten

Herplanting eikenbos DimenceGroep GGZ

Bij de storm welke op 18 januari 2018 over Deventer heeft geraasd was het terrein Brinkgreven van de DimenceGroep op diverse plekken flink getroffen. We hebben destijds flink werk gehad om alle schades weg te werken maar dat heeft als gevolg gehad dat er flink wat groen verdwenen was. Één van de meest getroffen stukken was een perceel bos gelegen aan de achterzijde van het terrein.

Van het jaar zijn alle schades opgenomen en ondertussen hebben we alle plekken waar schade was onder handen genomen. Zo ook het stuk bos wat totaal overhoop lag; onlangs zijn we bezig geweest om in dit oude eikenbos jonge eiken terug te planten.

Hiervoor hebben we eerst het nodige grondwerk uitgevoerd om verbetering aan de grond toe te passen. In een oud eikenbos is de ph waarde van de grond veel te zuur om jonge eiken aan te laten staan. Dit komt o.a. door al het verteerde eikenblad wat door de jaren de toplaag in de bos is gaan vormen. We hebben elke boom voorzien van de nodige aanplantgrond gemengd met de eigen bosgrond om de boom een goede grondstructuur en biodiversiteit te geven maar ook van de nodige voedingstoffen te voorzien.

Nu heeft het enkel nog veel tijd nodig van groeien..

*WINACTIE*
Op onze Facebookpagina hebben we een leuke ‘LIKE, DEEL & WIN’- actie over dit artikel, doet u ook mee?