Menu Sluiten

Eikenprocessierups bestrijding Deventer en Zwolle

Kortgeleden hebben wij kennis opgedaan in vorm van een cursus bij ‘Praktijk Centrum Bomen’ in Apeldoorn. Hierdoor kunnen wij op een ,voor ons én de omgeving, veilige manier eikenprocessierups bestrijden. Deze hebben wij met succes afgerond. 

Daarna hebben we voor DimenceGroep een korte intensieve tijd van inventarisatie, registratie en signalering aanbrengen op besmette bomen gehad. We hebben alle besmettingen in kaart gebracht van eiken op het mooie parkterrein Brinkgreven in Deventer en de locatie Grasdorpstraat in Zwolle. 

Hierbij hebben we voornamelijk gekeken naar plekken waar men nog hinder kan ondervinden van de overgebleven nesten, immers zijn de rupsen al vlinder geworden en uitgevlogen. De nesten die overgebleven zijn kunnen na verloop van tijd uit de bomen vallen. De brandhaartjes die hierin achterblijven vergaan pas na ca. 8 jaar.

Over beide locaties hebben wij totaal hebben wij maar liefst 190 bomen met succes mogen saneren!

Vanwege de landelijke drukte is dat ook mede aanleiding om ons hierin te verbreden. Wij willen onze klanten nog beter en vollediger van dienst zijn. Zo kunnen we sneller anticiperen en reageren op deze voorkomende problemen.