Menu Sluiten

Steenkorven op maat

Voor deze klant mochten wij een oude buxushaag verwijderen. De haag was aangetast door zowel de buxusmot als de droogte van de zomer en had zijn beste tijd gehad. Het was tijd voor vernieuwing!
We hebben hiervoor in de plaats een afscheiding van steenkorven neergezet. Steenkorven zijn tijdloos, duurzaam en onderhoudsvrij.

Deze korven hebben we speciaal voor deze klant laten maken.
Voordeel hiervan is dat er geen zichtbare verbindingen en afstandshouders tussen de korven zitten (zoals je wel ziet bij zgn ringkorven) dus is veel netter en mooier afgewerkt!

De korven zijn naar wens in detail verwerkt. Het geheel is strak verzinkt voor een moderne look en moest uit zo min mogelijk delen bestaan. De delen zijn vrijwel onzichtbaar aan elkaar gemaakt en onzichtbaar in de grond verankerd.

Hier hebben we gekozen om met basalt stenen te werken. Leuk detail in deze uitvoering is dat we de bocht onder een bepaald aantal graden hebben laten buigen in verband met de aantrede naar de deur. Ook het uiteinde van de korf is in een schuine hoek gezet dat deze weer parallel meeloopt met het trottoir. Na het plaatsen van de korven hebben we bijpassende verharding gezocht om de situatie qua bestrating netjes af te werken.

Zoals gezegd zijn deze korven naar eigen wens te maken; bijzondere vorm, of liever een andere kleur of steen? Of misschien wel als barbecue, tuinbank, waterval of overkapping? Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden!